Door te klikken op "Accepteer alle cookies" ga je akkoord met het opslaan van Cookies op je toestel om je gebruikservaring te bevorderen, gebruik van de site te analyseren, en ons te helpen met onze marketing. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie

Dé grootste voordelen van video als marketingtool

Video’s worden de laatste tijd steeds vaker gebruikt in een poging om je marketing naar het volgende niveau te tillen.

Video’s worden de laatste tijd steeds vaker gebruikt in een poging om je marketing naar het volgende niveau te tillen. Zo is een bedrijfsfilm laten maken een van de investeringen die vaak genomen wordt door bedrijven. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het gebruik van een bedrijfsvideo? Zou jouw bedrijf ook moeten kiezen voor een bedrijfsfilm? Om hierachter te komen zal je snel verder moeten lezen. We laten je in dit artikel namelijk dé voordelen van de bedrijfsvideo als marketingtool zien die je zelf kan ondervinden.

Je zorgt voor een betere beslissing

Een groot voordeel van een bedrijfsfilm is dat het mogelijk is om de klant te helpen bij het maken van bepaalde soorten beslissingen. Maar liefst 90% van de klanten zegt dat productvideo's hen helpen bij het nemen van koopbeslissingen volgens een onderzoek van Forbes. Ook zegt ruim 64% dat ze door het bekijken van een video eerder geneigd zijn tot kopen. Dit maakt het gebruik van een bedrijfsvideo een van beste aanwinsten voor jouw marketing arsenaal.

Je scoort hoger in de zoekresultaten

Een ander voordeel is dat een bedrijfsvideo ervoor zorgt dat je hoger in de zoekresultaten kan komen te staan. Een bedrijfsvideo kan je namelijk helpen om betere resultaten te boeken voor de SERP pagina’s. De hoeveelheid tijd die een bezoeker doorbrengt op je pagina na een Google-zoekopdracht kan van invloed zijn op hoe hoog u in de resultaten verschijnt. Video is een ongelooflijk effectieve manier om mensen te laten hangen op de site.

Je content wordt vaker gedeeld

Het laatste voordeel van een bedrijfsfilm laten maken is dat je in staat bent om jouw content vaker te laten delen door je bezoekers of klanten. Sociale video genereert 1.200% meer shares dan tekst en afbeeldingen gecombineerd volgens een onderzoek van Small Business Trends. Ook is het zo dat ruim 83% van de consumenten zegt dat ze zouden overwegen om content te delen als het is voorzien van een video. Dit laat zien dat een bedrijfsvideo echt een belangrijke rol kan spelen.

Ook een bedrijfsfilm laten maken?

Door al deze voordelen is een bedrijfsfilm laten maken één van de beste investeringen die je maar kunt maken voor jouw bedrijf. Ons team staat voor je klaar om een professionele bedrijfsvideo te maken. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Neem dan snel contact met ons op om hier zelf achter te komen!

Vidski logo