Door te klikken op "Accepteer alle cookies" ga je akkoord met het opslaan van Cookies op je toestel om je gebruikservaring te bevorderen, gebruik van de site te analyseren, en ons te helpen met onze marketing. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie

Het nut van een wervingsvideo – top 3 voordelen

Een wervingsvideo is dé manier om jouw succes te verhogen bij het rekruteren van nieuw personeel.

Ieder jaar zijn er veel bedrijven die graag talent naar hun bedrijf willen halen. Nu is het binnenhalen van de juiste personen niet altijd even eenvoudig. Wist je dat het gebruik van een wervingsvideo dé manier is om jouw succes te verhogen bij het rekruteren van nieuw personeel? Omdat nog lang niet iedereen bekend is met de voordelen van een vacature video hebben we in dit artikel voor jou het een en ander even op een rijtje gezet!

Een recruitment video zorgt voor meer kandidaten

Het eerste voordeel van een recruitment video is dat het mogelijk is om meer applicaties binnen te halen. Uit onderzoek van CareerBuilder is namelijk gebleken dat vacatures met video's een 34% hoger sollicitatiepercentage hebben. Dit houdt in dat je door een video toe te voegen aan je vacatures kunt ervoor kunt zorgen dat je een aantal sollicitanten krijgt om uit te kiezen.

Een wervingsvideo laat wat zien over het bedrijf

Een wervingsvideo is ook nog eens in staat om wat meer over het bedrijf te laten zien en over de cultuur die er heerst op de werkvloer. Als je jouw potentiële kandidaten een video laat zien die ze meenemen naar de werkplek kunnen de kandidaten zich kunnen inbeelden dat ze er echt zijn. Dit zorgt er vervolgens voor dat je alleen de kandidaten aan zult trekken die zich thuis voelen in je bedrijf.

Een vacature video kan je veel tijd besparen

Als laatste is het ook nog eens zo dat een wervingsvideo je veel geld kan laten besparen. Aangezien vacatures met video’s aanzienlijk meer sollicitanten aan zullen trekken ben je geen tijd meer kwijt aan het promoten van je openstaande vacatures via internet of LinkedIn. Dit maakt het mogelijk om meer mensen binnen te halen in een kortere tijd. Als gevolg daarvan kan je echt veel tijd besparen.  

Kies jij ook voor een vacature video?

Je ziet wel dat er meer dan genoeg voordelen zitten aan het laten maken van een recruitment video. Door vandaag nog te kiezen voor ons zal ook jouw bedrijf binnen no time voorzien zijn van een zeer professionele vacature video die gelijk kan worden ingezet. Voor meer informatie over het laten maken van een vacature video is het altijd mogelijk om even direct contact met ons op te nemen. Ons team staat namelijk altijd klaar om je op weg te helpen!

Vidski logo